Logo
Facebook YouTube RSS Twitter
Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, nevladina je i neprofitna organizacija koja okuplja vjernike, svećenike i vjerske službenike raznih vjerskih zajednica, one koji ne pripadaju nijednoj vjerskoj zajednici i ateiste u svim županijama Hrvatske s jedinstvenim ciljem: obrana, očuvanje, širenje i oplemenjivanje vjerskih sloboda pojedinaca i vjerskih zajednica kao i unaprjeđenje prava na slobodu savjesti i vjeroispovjedi.
Knjiga Vjerske zajednice u Hrvatskoj
header

SVEČANA SKUPŠTINA 2022. Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj


20230106-plakat.jpg SVEČANA SKUPŠTINA Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj održana je 29. siječnja 2022. u povodu svjetskog dana vjerske slobode u auli Sveučilišta u Zagrebu. Središnje predavanje je iznio jedan od laureata, izv. prof. dr. sc. Marko Vučetić sa Sveučilišta u Zadru. Naslov predavanja je bio: „Vjerska sloboda između solidarnosti i egoizma”.  20230106-svi.jpg

» Opširnije

Dobročinstvom usrećimo drugogaMr. sc. Mevludi ef. Arslani

20210126-mevludi.jpg

Poštovani članovi skupštine Udruge za vjersku slobodu,
Uvaženi muftija Hasanoviću,
Poštovani mitropolite Porfirije,
Poštovani glavni rabine Preleviću,
Dragi i poštovani rektore Boras,
Cijenjeni prisutni,
Dame i gospodo,
Braćo i sestre,

» Opširnije

Svečana skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj 2020. godineDr. sc. Dragutin Matak, tajnik Udruge


Na početku godine tradicionalno obilježavamo međunarodni Dan vjerske slobode. U Hrvatskoj je u povodu toga dana održana svečana skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, 26. siječnja 2020. I ovaj put sjednica je održana u prelijepoj auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14. Okupilo se više od stotinu prijatelja i podupiratelja vjerske slobode i naše Udruge. Ovogodišnje geslo je bilo: “Dobročinstvom usrećimo drugoga”.

20210126-predsjedavajuci.jpg

» Opširnije

NA RAMAZANSKOM BAJRAMU U ZAGREBUNa kraju ramazanskog posta 4. lipnja, 2019. muftija Islamske vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj i predsjednik Mešihata, akademik, dr. Aziz ef. Hasanović pozvao je čelne djelatnike društvenog života u Republici Hrvatskoj na Ramazanski bajram ili festival prekida posta. U raskošnoj sali hotela West Inn okupili su se političari i nositelji vlasti, mnogi veleposlanici u Republici Hrvatskoj, rektori i dekani visokog školstva, predstavnici vjerskih zajednica kao i voditelji Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj.

20190605-a_01.jpg

» Opširnije

|| Starije >>