Logo
Facebook YouTube RSS Twitter
Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, nevladina je i neprofitna organizacija koja okuplja vjernike, svećenike i vjerske službenike raznih vjerskih zajednica, one koji ne pripadaju nijednoj vjerskoj zajednici i ateiste u svim županijama Hrvatske s jedinstvenim ciljem: obrana, očuvanje, širenje i oplemenjivanje vjerskih sloboda pojedinaca i vjerskih zajednica kao i unaprjeđenje prava na slobodu savjesti i vjeroispovjedi.
Knjiga Vjerske zajednice u Hrvatskoj
header

Čestitka predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića


20130202-ivo_josipovic_3.jpg Poštovani članovi Udruge za vjersku slobodu u RH, Uvaženi gosti, Dame i gospodo, Sve vas srdačno pozdravljam i žao mi je da večeras nisam mogao biti s vama, na svečanoj sjednici Udruge za vjersku slobodu, u povodu Svjetskog dana vjerske slobode.

» Opširnije

Prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš povodom Dana vjerske slobode:


20130202-dr_aleksa_bjelis_2.jpg Vjerske slobode i akademske slobode Kada se govori o akademskim slobodama misli se na neomeđeni prostor u kojem razum traži odgovore, u kojem nam drugi pristaju ne smetati niti nas ograničavaju, i u kojem i mi pristajemo ne smetati niti ograničavati druge u njihovim razumskim propitivanjima i istraživanjima. Kada se govori o vjerskim slobodama misli se na neomeđeni prostor u kojem vjera traži svoje ispunjenje, ljudi u vjeri traže odgovore na svoje zapitanosti neometani od drugih i ne ometajući druge koji u drugim vjerama, ili u traženju vjere koje nemaju, ili ne prihvaćajući ni jednu vjeru traže odgovore na svoje zapitanosti.

» Opširnije

Proslava Međunarodnog dana vjerske slobode 2013. u Zagrebu


20130209-laureati_i_odb_int.jpg Svečanom skupštinom obilježen je Međunarodni dan vjerske slobode u organizaciji Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, 26. siječnja 2013. u Hotelu Panorama u Zagrebu. Više od sto pedeset sudionika, među kojima su bili visoki predstavnici vjerskih zajednica, države i Vlade Republike Hrvatske te veleposlanstava bilo je prisutno na ovoj proslavi vjerske slobode. Svojim skladnim pjevanjem Gospel ansambl Agape opet nas je oduševio i uljepšao proslavu.

» Opširnije

Svečana skupština Udruge za vjersku slobodu u RH


20130119-panorama_four_points.jpg Svečana skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj na kojoj će se obilježiti Svjetski dan vjerske slobode održat će se 26. siječnja 2013. godine u 18.00 sati u HOTELU Panorama FOUR POINTS, Trg Krešimira Ćosića 9, Zagreb, (preko puta Doma sportova). Pozivamo vas da se pridružite ovome skupu i pozovete svoje vjernike/članove/prijatelje. Tom prilikom uručit ćemo i priznanja nekima od promicatelja ljudskih prava i vjerske slobode, među kojima je i rektor Zagrebačkog Sveučilišta Prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš koji će održati i prigodno predavanje. Očekujemo dolazak predstavnika Vlade, Sabora i Sudbene vlasti, grada Zagreba, veleposlanstava, crkava i vjerskih zajednica, udruga, te članova i prijatelja Udruge. ZAPAZITE: Ovom prigodom nudimo priliku svakoj vjerskoj zajednici, crkvi ili udruzi da izloži i podijeli odabranu promotivnu tiskovinu o sebi i svojem djelovanju. Riječ je o poklanjanju NE PRODAJI. Molim Vas javite nam da li sudjelujete u ovoj akciji kako bismo vam osigurali izložbeni prostor. Isto tako ponesite natpis s imenom svoje vj. zajednice ili udruge koji čete postaviti na svoj izložbeni prostor. Dođite jedan sat ranije. U nadi da ćete se odazvati našemu pozivu srdačno Vas pozdravljamo. Vaš odgovor očekujemo na e-mail adresu: dmatak@public.carnet.hr Možete se javiti porukom ili faksom na broj 042 290 795, ili 098 236 707. Dragutin Matak, glavni tajnik Udruge

|| Starije >>