Logo
Facebook YouTube RSS Twitter
Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, nevladina je i neprofitna organizacija koja okuplja vjernike, svećenike i vjerske službenike raznih vjerskih zajednica, one koji ne pripadaju nijednoj vjerskoj zajednici i ateiste u svim županijama Hrvatske s jedinstvenim ciljem: obrana, očuvanje, širenje i oplemenjivanje vjerskih sloboda pojedinaca i vjerskih zajednica kao i unaprjeđenje prava na slobodu savjesti i vjeroispovjedi.
Knjiga Vjerske zajednice u Hrvatskoj
header

Izborna skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj


Izborna skupština Udruge za vjersku slobodu u RH održana je 21. ožujka 2018. godine u Kršćanskoj adventističkoj crkvi, Prilaz Gjure Deželića 77, Zagreb. Predsjedavao je predsjednik Udruge, i Glavnog odbora mr. sc. Žaljko Mraz. Na zasjedanju je bilo 23 člana Udruge. Izabrani su slijedeći dužnosnici:

null null


» Opširnije

U povodu međunarodnog dana vjerske slobode održana svečana skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj 2018null

Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj održala je 27. siječnja 2018. u 18.00 sati svečanu skupštinu u povodu međunarodnog Dana vjerske slobode u rektorskoj auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14. Geslo skupa je bilo “Od dužnosti do ljudskih prava”, a pod tim naslovom je prigodno predavanje održala dr. sc. Jadranka Brnčić, znanstvena suradnica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i profesorica biblijske hermeneutike.

» Opširnije

UZVRATNI POSJET HASANA HOMEINIJA VJERSKIM ZAJEDNICAMA U RH


Dragutin Matak, tajnik Udruge za vjersku skobodu

Na poziv vjerskih zajednica u Hrvatskoj i Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj u uzvratni posjet, u pratnji svojega brata Alija Homeinija i nekoliko sveučilišnih profesora iz Teherana, stigao je 12. rujna 2017. jedan od najperspektivnijih mladih političara i vjerskih vođa u Iranu dr. Hasan Homeini. Naime, gotovo prije godinu dana, početkom listopada 2016., visoki predstavnici vjerskih zajednica u Hrvatskoj posjetili su Islamsku Republiku Iran. Delegaciju koju je predvodio hrvatski muftija akademik dr. sc. Azis ef. Hasanović sačinjavali su dvojica predstavnika Katoličke Crkve, dvojica iz Pravoslavne Crkve, jedan predstavnik protestantskih vjerskih zajednica i četvorica djelatnika HRT-a pod upravom dugogodišnjeg urednika vjerskih programa Augustina Bašića.

null

» Opširnije

Obilježen Svjetski dan vjerske slobode 2017.


Svečana skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj u povodu Svjetskog dana vjerske slobode u auli Sveučilišta u Zagrebu, 28. siječnja 2017. 20170205-14_svi.jpg Zadnji vikend u siječnju posvećen je obilježavanju vjerske slobode u čemu sudjeluju vjerski i politički čelnici kao i svi podupiratelji vjerskih i ljudskih sloboda. I ove je godine svečanost održana u auli Sveučilišta u Zagrebu uz bogat program i mnogo uzvanika. Aula je bila puna. Himnu Republike Hrvatske otpjevao je Ženski hor Srpske pravoslavne opće gimnazije Kantakuzina Katarina Branković, a pozdrave je dobrodošlice na Sveučilište u Zagrebu uputio rektor prof. dr. sc. Damir Boras. Uslijedio je uvodni govor glavnog tajnika Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj dr. sc. Dragutina Mataka u kojem su ponovljeni ciljevi i načini djelovanja Udruge. Navodimo samo dijelove govora:

» Opširnije

Našem dragom prijatelju dr. Slobodanu Langu, posmrtno


Oproštajne misli dr. sc. Danijela Berkovića, člana Glavnog odbora Udruge bivšem predsjedniku Skupštine Udruge dr. Slobodanu Langu

20170205-35_lang_-_berkovic_1.jpg


Kako se rastajemo od Slobodana našeg dragog prijatelja, suradnika i prije svega iznimnog i velikog čovjeka dvije stvari oko njegova života i plodova njegova prebogatoga života jednostavno se nameću. Citirajući svetog Pavla, to je ono kada apostol kaže „Ne gledajte pojedini samo svoju vlastitu korist nego i na korist drugih“ (Fil 2:4). Ove su riječi istinski i pravi portret Slobodana Langa koji je uvijek mislio na druge a uvijek manje na sebe.

» Opširnije

|| Starije >>